HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Dodenherdenking

Dodenherdenking

Het gemeentebestuur organiseert op zaterdag 4 mei a.s. de jaarlijkse dodenherdenking in Mook. De herdenkingsplechtigheid begint om 19.00 uur met een dienst in de parochiekerk St. Antonius Abt van Mook.

Stille tocht

Na afloop van deze herdenkingsdienst vertrekt om ca. 19.30 uur onder begeleiding van het gilde St. Antonius Abt een stille tocht naar de Britse militaire begraafplaats aan de Groesbeekseweg.

Toespraak

Tijdens de ceremonie, van ca.19.45 tot 20.15 uur, wordt de muziek verzorgd door Harmonie Erica. Tevens wordt op verzoek van de burgemeester een lied ten gehore gebracht door de Broederschap van de Sangers. Een lied dat passend is bij de toespraak van burgemeester mr. drs. W. Gradisen.

Kranslegging

De burgemeester legt vervolgens namens het bestuur en de inwoners van de gemeente Mook en Middelaar een krans. De leerlingen van Sterrenschool Eigenwijs uit Middelaar leggen vervolgens een krans in het kader van het project “Adopteer een monument”. Aansluitend is er voor de overige aanwezigen gelegenheid bloemen te leggen.

Uitnodiging

Het college van burgemeester en wethouders nodigt u uit deze herdenkingsplechtigheid bij te wonen. Alle gevallenen, maar in het bijzonder de Mookse gevallenen en de militairen die in of nabij de gemeente Mook en Middelaar het leven hebben verloren en ter plaatse begraven zijn, worden op 4 mei herdacht. Na afloop staat de koffie klaar in het gemeenschapshuis van Mook, waarvoor wij u van harte uitnodigen.

Vlag halfstok

Het gemeentebestuur vraagt degenen die over een vlaggenstok of vlaggenmast met vlag beschikken om deze tijdens de nationale dodenherdenking op 4 mei a.s. halfstok te hangen. Dit verzoek geldt in het bijzonder voor de bewoners van de Groesbeekseweg tussen de Rijksweg en de Britse militaire begraafplaats.Ter informatie: de vlag dient na zonsondergang (ca. 21.10 uur) te worden binnengehaald.

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken