HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Dijkgraaf en Wethouder te gast bij Podcast Maasduinen centraal

Dijkgraaf en Wethouder te gast bij Podcast Maasduinen centraal

Vorige week waren Patrick van der Broeck (voorzitter van de stuurgroep Lob van Gennep, tevens dijkgraaf Waterschap Limburg) en Rob Peperzak (wethouder gemeente Gennep) te gast bij de podcast van Maasduinen Centraal.

Volgende ronde in november

De podcast vond plaats voorafgaand aan de eerste informatieavond in een reeks van drie bijeenkomsten in september. In mei vond al een eerste ronde van drie bijeenkomsten plaats en de volgende ronde wordt verwacht in november.

Meer toelichting

Tijdens het interview gaven ze meer toelichting over het hoe en waarom van de Lob van Gennep, over de oplossingsrichtingen die op tafel liggen en over het verdere proces tot aan besluitvorming eind 2020. Pas dan neemt de stuurgroep met bestuurders van Rijk, drie provincies, twee waterschappen en twee gemeenten besluiten over de Lob van Gennep. Luister de podcast terug via  link www.maasduinencentraal.nl/dijkgraaf-en-wethouder-over-de-lob-van-gennep/

Een veel gestelde vraag is: Waarom werken gemeenten mee aan het project Lob van Gennep?

Om het gebied veiliger te maken dan dat het nu is. Door maatregelen te nemen in de Lob van Gennep kan het gebied een stuk beter beschermd worden tegen overstromingen, dan de bescherming die in de huidige situatie aanwezig is. De gemeenten zien erop toe dat de beste oplossing wordt gekozen die zorgt voor waterveiligheid van het hele gebied, waarbij in ieder geval aan de wettelijke norm wordt voldaan. Om die rol te vervullen, zijn de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar lid van de stuurgroep.

Maximale hoogwaterbescherming

Wethouder gemeente Gennep Rob Peperzak: “Mijn inzet is om te zorgen voor maximale hoogwaterbescherming voor de bewoners. Want daar heeft iedereen recht op. Momenteel inventariseren we eerst welke mogelijke oplossingen er liggen. Er liggen er nu drie, maar er is zeker ruimte voor een vierde of vijfde oplossing. Ik sta echt voor het belang van de mensen in de gemeente Gennep. Het allergrootse belang is waterveiligheid en de oplossing kiezen die optimaal recht doet aan het gebied.”

Nooit meer meemaken wat bij eerdere hoogwaters is gebeurd

Wethouder Mook en Middelaar Geertjan Wienhoven: “Ik woon al sinds 1996 in dit gebied en werd in 2006 wethouder. Ik heb een zorg die ik met alle inwoners deel. Ik heb van veel mensen gehoord hoe het hoogwater in 1993 en 1995 hen heeft geraakt en wat het met hen deed en doet. Dus als je mij vraagt of ik mee wil werken aan een betere hoogwaterbescherming, dan zeg ik volmondig ‘ja!’. Want ik hoop dat onze inwoners nooit meer hoeven mee te maken wat er bij eerdere hoogwaters is gebeurd.”

Vragen en antwoorden

Op www.lobvangennep.nl  vind je andere veel gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten via info@lobvangennep.nl.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en het nieuws? Abonneer je dan op de nieuwsbrief via www.lobvangennep.nl of volg ons via de social media kanalen. Facebook: @Lobvangennep en Twitter: @Lobvangennep

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken